Κορονοϊός: Πλήρωμα σε ασθενοφόρο η Τζο Μπρίτζεν-Τζόουνς

Κορονοϊός: Πλήρωμα σε ασθενοφόρο η Τζο Μπρίτζεν-Τζόουνς

 newsroom

  |  07.04.2020 | 21:00

mpritzen.tzoouns.canoe.kayiak

Η Αυστραλή πρωταθλήτρια του σπριντ στο κάνοε καγιάκ επέστρεψε στην δουλειά της, στην πρώτη γραμμή της πανδημίας   Η Αυστραλή Τζο Μπρίτζεν–Τζόουνς, πρωταθλήτρια του κάνοε καγιάκ σπριντ, σταμάτησε την προοετοιμασία για τη δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία. Μετά το Λονδίνο το 2012, είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για το Τόκιο, αλλά […]

Η Αυστραλή πρωταθλήτρια του σπριντ στο κάνοε καγιάκ
επέστρεψε στην δουλειά της, στην πρώτη γραμμή της πανδημίας  

Η Αυστραλή Τζο ΜπρίτζενΤζόουνς, πρωταθλήτρια του κάνοε καγιάκ σπριντ, σταμάτησε την προοετοιμασία για τη δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία. Μετά το Λονδίνο το 2012, είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για το Τόκιο, αλλά αντί να ετοιμάζει τις βαλίτσες της για τους Ολυμπιακούς, επέστρεψε εσπευσμένα στην δουλειά της, ως πλήρωμα ασθενοφόρου στο Σίδνεϊ.

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, το Olympic Channel της ΔΟΕ παρουσίασε αθλητές και αθλήτριες απ΄ όλο τον κόσμο, που δίνουν τη μάχη κατά του κορονοϊού, υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο, συχνά όμως εκθέτοντας και τον εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο.

Η Τζο Μπρίτζεν-Τζόουνς είναι ανάμεσα στις αθλήτριες που μαθημένες στην αδρεναλίνη του πρωταθλητισμού, φτιαγμένες για να κυνηγούν πάντα τις νίκες, σε ολόκληρο τον κόσμο δίνουν αυτό το διάστημα μία άλλη, πολύ πιο σκληρή και σαφώς πιο σημαντική μάχη. Αθλητές και αθλήτριες που έχοντας σπουδές πάνω στα ιατρικά επαγγέλματα που τώρα, την εποχή της πανδημίας, έβγαλαν τις αθλητικές φόρμες, έβαλαν τις στολές και αγωνίζονται απέναντι στον “αόρατο εχθρό”, χέρι-χέρι με χιλιάδες ακόμη εργαζόμενους, στην πρώτη γραμμή αυτού του ακήρυχτου πολέμου.