Κορονοϊός : Ακυρώθηκε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Wildwater και Τζούνιορ

Κορονοϊός : Ακυρώθηκε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Wildwater και Τζούνιορ

 Αγγελική Βύζικα

  |  25.10.2020 | 14:35

Το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καγιάκ Τζούνιορ και Wildwater κάτω των 23 δεν θα διεξαχθούν λόγω της πανδημίας. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κανό (ECA) αναγκάστηκε να ακυρώσει τη διοργάνωση, η οποία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Σολκάν της Σλοβενίας, από τις 4 έως τις 11 Νοεμβρίου, αφού η σλοβενική κυβέρνηση εισήγαγε νέα περιοριστικά μέτρα, για την καταπολέμηση […]

Το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καγιάκ Τζούνιορ και Wildwater κάτω των 23 δεν θα διεξαχθούν λόγω της πανδημίας.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κανό (ECA) αναγκάστηκε να ακυρώσει τη διοργάνωση, η οποία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Σολκάν της Σλοβενίας, από τις 4 έως τις 11 Νοεμβρίου, αφού η σλοβενική κυβέρνηση εισήγαγε νέα περιοριστικά μέτρα, για την καταπολέμηση του Covid-19.

«Η ECA και οι εθνικές ομοσπονδίες κανό σε όλο τον κόσμο είχαν πάντα την υγεία των συμμετεχόντων ως προτεραιότητα, στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας των φετινών διοργανώσεων κανό», ανέφερε σε δήλωση της.

Το πρωτάθλημα της ηλικιακής κατηγορίας, γίνεται η τελευταία μείζον διοργάνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που πρέπει να διακοπεί λόγω της υγειονομικής κρίσης. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μαραθωνίου Κανό ακυρώθηκε το Σεπτέμβριο για τον ίδιο λόγο.

Η διοργάνωση θα φιλοξενούνταν στη Βουδαπέστη στα τέλη Οκτωβρίου, προτού προωθηθεί στις αρχές του μήνα και…μετακομίσει στο Γκιόρ.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σπριντ Κανό και Παρα-κανό στο Μπάσκοφ, το οποίο είχε οριστεί για τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου, ακυρώθηκε τον Αύγουστο.

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σλάλομ Κανό, πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο στην Πράγα, παρά το ότι είχε αρχικά διακοπεί. Η Τσεχική πρωτεύουσα προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τη διοργάνωση μετά την αποχώρηση του Λονδίνου.