Έρευνα της Διεθνούς Ομοσπονδίας αποκαλύπτει την επιθυμία των αθλητών για τη συνέχεια

Έρευνα της Διεθνούς Ομοσπονδίας αποκαλύπτει την επιθυμία των αθλητών για τη συνέχεια

 newsroom

  |  03.06.2020 | 21:00

canoe

Οι περισσότεροι που ρωτήθηκαν από την ICF ότι θέλουν να γυρίσουν στο νερό και εφέτος Οι περισσότεροι από τους μισούς αθλητές του κανόε καγιάκ δήλωσαν ότι ήλπιζαν να επιστρέψουν στο νερό φέτος, αφού δεν διεξήχθησαν  κάποιοι αγώνες του προγράμματος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Εξήντα τέσσερα τοις εκατό των ερωτηθέντων στην έρευνα, η οποία εκδόθηκε […]

Οι περισσότεροι που ρωτήθηκαν από την ICF ότι θέλουν να γυρίσουν στο νερό και εφέτος

Οι περισσότεροι από τους μισούς αθλητές του κανόε καγιάκ δήλωσαν ότι ήλπιζαν να επιστρέψουν στο νερό φέτος, αφού δεν διεξήχθησαν  κάποιοι αγώνες του προγράμματος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Εξήντα τέσσερα τοις εκατό των ερωτηθέντων στην έρευνα, η οποία εκδόθηκε από την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κανό (ICF), δήλωσε ότι θα χαρεί να περιμένει μέχρι το τέλος Ιουνίου για να ληφθεί απόφαση για αναπροσαρμογή του ημερολογίου  του 2020.

Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι ένιωθαν ότι δεν θα ήταν σε θέση να προετοιμαστούν επαρκώς, για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα που δεν διοργανώθηκε φέτος, λόγω των περιορισμών που προκλήθηκαν από τον Covid-19.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τα μη Ολυμπιακά αγωνίσματα σε κανό σλάλομ και κανό σπριντ, καθώς και σημαντικοί αγώνες στο μαραθώνιο κανό, αγώνες σε ανοιχτή θάλασσα και σε βάρκα δράκο, ήταν όλα στο πρόγραμμα ICF για το 2020, προτού η πανδημία θέσει όλο το πρόγραμμα σε αμφισβήτηση.

Η έρευνα κάλυψε επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι αθλητές έχουν επηρεαστεί ατομικά από την πανδημία, με περισσότερους από τους μισούς να υποστηρίζουν  ότι ανησυχούσαν για τα οικονομικά τους, τις  χρηματοδοτήσεις και τις χορηγίες.

Σχεδόν το 90% είπε ότι ήταν σε θέση να προσαρμόσουν τις προπονήσεις τους, αν και το 14% είπε ότι δεν ήταν σε θέση να προπονηθεί καθόλου.

Περισσότεροι από 1.100 αθλητές κανό από 65 χώρες ανταποκρίθηκαν στην έρευνα, με όλους τους τύπους κανό. Οι άνδρες αθλητές αποτελούν πάνω από το 60% των ερωτηθέντων και το 41% ​​ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 23 ετών.

Αυτό που ήταν ξεκάθαρο από όλους τους αθλητές είναι ότι εάν υπάρχει η ευκαιρία να αγωνιστούν τότε είναι πρόθυμοι  «αλλά μόνο εάν είναι ασφαλές και δίκαιο», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητών της ICF, Τιμ Λότζ: «Αυτό δήλωσαν ακόμη και αθλητές που είναι απίθανο να είναι σε θέση να αγωνιστούν λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών. Είναι σαφές ότι όλοι θέλουν να δουν το άθλημά μας, στο φυσικό του χώρο, πίσω στο νερό το συντομότερο δυνατό, ακόμα κι αν δεν μπορούν όλοι να αγωνιστούν σε αυτό το στάδιο. Πρέπει να είμαστε σαφείς σχετικά με το ποιος μπορεί να παρευρεθεί και ποιος δεν μπορεί, βάσει των περιορισμών των ταξιδιών και, στη συνέχεια, να ορίσει τον τίτλο και τις δομές των αγώνων».

Τα αποτελέσματα της έρευνας παραδόθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κανό για ανάλυση και περαιτέρω δημοσκοπήσεις αναμένονται να γίνουν και αργότερα φέτος.

Μια άλλη έρευνα του Βρετανού αρχηγού της ομάδος μαραθωνίου κανό Μπριν Πράις αποκάλυψε επίσης ότι οι αθλητές που είχαν απομονωθεί για 80 ημέρες έχουν χάσει την ταχύτητά τους, μεταξύ 5 και 7%.

Ο Πράις συγκρίνει τους χρόνους περισσότερων από 40 αθλητών σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και διαπίστωσε ότι η ταχύτητα τους είχε μειωθεί με  αποτέλεσμα οι αθλητές να μην μπορούν να μπουν στο νερό. Αν και οι περισσότεροι κατάφεραν να προπονηθούν στο σπίτι.

Τώρα σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μια άλλη έρευνα- αργότερα μέσα στο μήνα- για να προσδιορίσουν πόσο καιρό χρειάζονται οι αθλητές να επιστρέψουν στην ταχύτητα και τη φυσική κατάσταση τους,  πριν από την καραντίνα.