Αποσύρεται ο Τζάρετ Κενκ λόγω οικονομικών δυσκολιών

Αποσύρεται ο Τζάρετ Κενκ λόγω οικονομικών δυσκολιών

 newsroom

  |  12.08.2020 | 10:09

Φινάλε σε μία αξιοσημείωτη πορεία στον κόσμο του καγιάκ έβαλε ο Τζάρετ Κενκ. Ο μόλις 26 ετών Καναδός αποφάσισε να θέσει άμεσα τέλος στην καριέρα του και να στραφεί στον επόμενο στόχο του που είναι να γίνει πυροσβέστης-τραυματιοφορέας. Βασικό ρόλο σε αυτή την επιλογή του Κενκ έπαιξε η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021 […]

Φινάλε σε μία αξιοσημείωτη πορεία στον κόσμο του καγιάκ έβαλε ο Τζάρετ Κενκ. Ο μόλις 26 ετών Καναδός αποφάσισε να θέσει άμεσα τέλος στην καριέρα του και να στραφεί στον επόμενο στόχο του που είναι να γίνει πυροσβέστης-τραυματιοφορέας.

Βασικό ρόλο σε αυτή την επιλογή του Κενκ έπαιξε η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021 λόγω του κορονοϊού, όπως και οι υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις που ενείχε η επιπλέον 12μηνη διατήρησή του σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

«Η χρηματοδότηση δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της. Επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, το μόνο που μπορείς να καταφέρεις είναι να βυθιστείς στα χρέη, παλεύοντας να βρεθείς στους Ολυμπιακούς. Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που κρύβεται πίσω από κάθε τέτοια προσπάθεια, το πόσο πίσω μπορεί να μείνει ένας αθλητής σε άλλες πτυχές της ζωής του, μαχόμενος να μπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι ευκαιρίες καριέρας είναι σπουδαίες, αλλά οικονομικά είναι δύσκολο να ζήσεις και να θέσεις βάσεις για τον εαυτό σου. Εάν φτάσεις στα 30 σου και δεν έχεις σταθερό εισόδημα ή ξοδεύονται όλα τα έσοδα, δεν είναι εύκολο να φτιάξεις τη ζωή σου για το υπόλοιπο του βίου σου. Εμείς ξοδέψαμε φέτος όλα τα χρήματά μας και όλους του πόρους χρηματοδότησης που μας δόθηκαν, δίχως σχεδόν κανένα αντίκρισμα. Χάνονται ευκαιρίες έτσι και δεν έχεις κερδίσει τίποτα από αυτή την προσπάθεια. Κανείς δεν θα χρηματοδοτήσει το ενοίκιο όλων των μηνών που περνάς στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας προετοιμασία. Όλα αυτά τα ποσά συσσωρεύονται. Η πανδημία πήρε από εμάς όλα όσα είχαμε δημιουργήσει, είναι πολύ λυπηρό», δήλωσε ο 26χρονος Καναδός.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζάρετ Κενκ είχε φτάσει το 2019 στη σπουδαιότερη επιτυχία της καριέρας του, παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες στην κατηγορία Καγιάκ Κ-2 1.000μ., με παρτενέρ τον Τζέικομπ Στιλ.